fredag 31 juli 2009

Otrevligt möte

Hunddamen och jag kom hem från en ordentlig långpromenad sent på eftermiddagen idag..

När vi just skulle gå in genom grindhålet börjar hon morra och jag såg en okänd man som ingående undersökte min bil. Jag blev först litet rädd, men sedan tänkte jag att det är ju ljusan dag, så jag bara gick fram och frågade vad som föranledde hans intensiva intresse av min bil. Han ursäktade sig och försvann snabbt. Men obehagligt var det

Jag vet inte riktigt hur man bör reagera i sådana här situationer

Hejarklacken och Hapoel Tel Aviv vann

Det blev, tack och lov, en väldig skillnad mot Malmö.

Det fanns inte så många demonstranter, och de som fanns, fick en fredlig knäpp på näsan av den svenska hejarklacken.

Hapoel Tel Aviv vann matchen med 3 -!.

Grattis Göteborg!

söndag 26 juli 2009

Spel för gallerierna....

Jag har inte så mycket att säga om det här förutom det jag redan sagt i rubriken.

http://tinyurl.com/mx6fpy

Jag hoppas att Barak menar vad han säger beträffande "reasonable"

Upprepning av tennis skandalen i Malmö i Göteborg?

Hapoel Tel Aviv spelar mot IFK Göteborg på Ullevi den trettionde juli.

Proletären ("Idrott åt alla" ?)går ut med uppmaningar till att protestera mot detta evenemang.


Man kan ju börja fundera. Inte blir det bättre av att det råkar vara Tisha b'Av.

lördag 25 juli 2009

Inte maffian den här gången...

Intressant perspektiv på korruption ur assimileringssynpunkt.

Vad gäller rabbinerna så är väl pengatvätt något mindre grovt än prästers pedofili.

I övrigt så visar det ju att vissa amerikaner har humor att tydligen New Jersey är lika korrumperat som de länder USA inbillar sig kunna mästra.

Vi människor är alla syndare även som nationer

Eftersom jag som oftast misslyckats med det här med länkar så får ni ägna er åt klisteriverksamhet. (trots tappra försök från min sida)

http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1912761,00.html?xid=newsletter-daily

fredag 24 juli 2009

”Diskriminera inte kyrkopolitikerna”

Ge kyrkopolitiker fortsatt rätt till ledighet vid sammanträden. Det
kräver riksdagsledamoten Désirée Pethrus Engström (KD).

Från och med nästa år avskaffas den rätten.

Läs mer här


För det första förstår jag inte vad politikerna har i kyrkan att göra

som representanter för sekulära politiska partier,


För det andra varför skall de av dem som är riksdagsmän få

smita från sitt egentliga arbete.


Ut med politikerna ur kyrkan. Alla ni som tänker rösta i kyrkovalet
rösta på en inomkyrklig grupp så vi kan köra ut "kyrkopolitikerna".


Jordanien återkallar medborgarskap 2

Nu har det kommit ett pip från svenska media i alla fall.

En rätt intressant ledare i SvD

Fru Clinton beklagar sig över att Irans...

mullor, just nu pga av oroligheterna där, inte kan svara på USA:s försök till samtal.

Hur naiv är hon?

Tiden är knapp säger hon. Men stödja demokratirörelserna är tydligen otänkbart.

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta.

Mera här

torsdag 23 juli 2009

Nu tar även Israels envisaste vänster avstånd från Obama

Mycket intressant läsning i Jerusalem Post.

Nu skriver tre höjdare i Haaretz om hur missnöjda de är med Obama och anser att hans beteende gör att även de tvivlar på att han är en vän till Israel.

Obama inser tydligen inte hur han genom sitt beteende enar Israel från vänster till höger mot honom, även alltså dem som tidigare var ense med honom.

Jaha nu vill inte min länk fungera, jag kommer bara till en felsida, men går man in på JP:s första sida så hittar man artikeln. http://www.jpost.com/ skriven av Evelyn Gordon "Civil Fights: Listen to the left" (hoppas det funkar nu)

Jordaniens kung skall ....

...ta ifrån palestinierna bosatta i Jordanien deras medborgarskap, meddelade han för en tid sedan. (Är inte hans hustru palestinier?)

Jag är inte helt klar över om han avser samtliga 80 procent av sin befolkning eller enbart de som anlänt från Judéen o Samarien efter det att Israel förklarade sig självständigt.

Är det någon som hört ett pip av protester om detta, från någon stat i västvärlden eller den muslimska världen?

Skulle Israel, mot all förmodan, göra samma sak, så vet vi ju vilket hallå det skulle bli.

Dry Bones på sitt bästa....

jag kan bara inte låta bli att visa detta mycket aktuella inlägg trots att det är sjutton år gammalt.

Nya ansikten men ser vi någon skillnad?

onsdag 22 juli 2009

Obama förtydligar: Israel är problemet inte palestinierna

President Obama bjöd in en noggrant utvald grupp judiska ledare till Vita Huset. Liksom vid alla sådana tillfällen,så såg Obama till att hans anhängare dominerade. Rahm Emanuel och David Axelrod, valde grupper som Peace Now, The National Jewish Democrat Council, och J Street, vilka alla ogillar att israeliska folket valde Benjamin Netanyahu.

Det ser ut som att Obama gjort klart att han anser Israel måste pressas till en överenskommelse med palestinierna - vilket innebär att Obama planerar att tvinga Israel att kompromissa om Jerusalem, bosättningarna på Västbanken, och eventuellt rätt att återvända. Han kommer inte att avskräckas av fakta på marken, och han ser en moralisk likvärdighet mellan den svåra situationen för palestinierna och de behov som staten Israel har.



Obama anser att trots överväldigande stöd av president Bush har inga framsteg gjorts. Detta är Israels fel, enligt Obama. Att Israel tog viktiga steg genom att dra sig tillbaka från Gaza och tidigare antagandet färdplanen och "palestinierna" inte ens påbörjat uppfyllandet av färdplanen bekymrar tydligen inte Obama.

Följande är en sammanfattning av utvecklingen under de senaste åtta åren - som Obama uppenbarligen struntar i:

Efter att palestinierna avvisade ett erbjudandena i Camp David år 2000, förkastade Clintons erbjudanden 2001 och genomfört en terrorkrig mot israeliska civila från september 2000 gick Israel ändå med på 2003 års "Performance-Based Roadmap" för skapandet av en palestinsk stat, trots reservationer om det sätt på vilket denna plan faktiskt skulle genomföras.

Under 2003 och därefter, Israel upphörde all bosättningsverksamhet - eftersom det förutsätts att fas I i färdplanen (inga nya bosättningar, ingen byggnad utanför omdiskuterade gränser, inga ekonomiska incitament för israelerna att flytta till bosättningar) - och trodde sig vara överens med den amerikanska administrationen om tolkningen av vad detta handlade om..

År 2004, efter att den palestinska myndigheten underlåtit att uppfylla sina egna fas I skyldigheter i färdplanen (fortlöpande insatser för att undanröja terroristgrupper och infrastruktur), Israel började trots detta att avveckla alla befintliga israelisk verksamhet i Gaza (inte bara "utposter"), ta bort alla israeliska soldater, och överlät kontrollen till PA - i utbyte mot en skriftlig amerikanskt löfte om försvarbara gränser och stöd i de gränsförhandlingar som ju måste bli det viktigaste i en riktigt allvarligt menad fredsförhandling med "palestinierna"

År 2005, efter att ha fått godkännande av USA, lämnade Israel Gaza, trots de politiska och sociala problem det orsakade i Israel, inklusive upplösningen av det styrande partiet och landsomfattande demonstrationer, det insisterande - ytterligare demontera fyra bosättningar (inte bara "utposter") på Västbanken också, för att visa att tillbakadragandet skulle vara "Gaza först," inte enbart Gaza..

Under 2006, efter det att palestiniernas valde Hamas, så valde israeler ändå Kadima som en plattform för "konvergens" (ett nytt namn för tillbakadragande från Västbanken) och skulle ha genomfört dessa tillbakadraganden , om inte attacker från Hamas och Hizbollah som ju orsakade två krig och slutligen övertygade israelerna ytterligare tillbakadragande var omöjligt.

Under 2007, trots den palestinska underlåtenhet att genomföra sin fas I ett i fredsplanen, och deras kategoriskt avvisande av fas II (en stat med provisoriska suveränitet innan fas III slutliga status förhandlingar), Israel gick med på att omedelbart gå till slutliga status förhandlingarna ännu en gång under "Annapolis-processen."

Under 2008, förhandlade Israel med "fredpartnern" enligt den påskyndade processen, och erbjöd 100 procent av Västbanken för en stat mot krav i andra viktiga frågor, som alla avslogs.

Under åtta år har de palestinska eftergifterna (alias ömsesidiga "framsteg") kunnat räknas upp mycket kortfattat: noll.

Men Obama upprepade sitt löfte att tvinga Israel att ge palestinierna vad de vill ha. Med andra ord han kan inte befria sig från sina fördomar, ens när han möter kalla fakta.

Obamas administration är inställd på att använda all sin makt för att tvinga Israel att kapitulera, även om det innebär att dela Jerusalem och försvaga Israels försvar.

Solana föreslår att FN:s säkerhetsråd ska genomföra förhandlingarna om tvåstatslösning via en resolution som sedan efter en viss tid blir bindande.Så "palestinierna" inte behöver kompromissa eller erkänna Israels rätt att existera.

Undrar vad som i så fall blir kvar av Israel? Det lär ju bli delat på mitten.

Framför allt så blir antagligen återigen islam Jerusalems enda fria religion. Judar och kristna underordnade om ens tillåtna att vistas i Gamla Staden. Vi har ju ett nittonårigt prejudikat från den förra ockupationen av Staden.

tisdag 21 juli 2009

Några underbara dagar..

I fredags var jag och hälsade på min äldste son och hans familj. Mina två barbarn lade beslag på mig och hunden.

I söndags var jag återigen där, och trots hotande regn, så tog jag och fyra och ett halvtårige sonsonen en promenad i Stadsskogen, och plockade blåbär och studerade änderna i fågeldammarna, och var bägge två sura på, att vi glömt att ta med oss bröd. Sedan vart det lekplatsen i kanten på skogen, och klängande o klättrande som gjorde att farmor i fråga hade hjärtat i halsgropen hela tiden.

Därifrån är det ungefär fem till sju minuters promenad hem till honom men det tog över en halvtimme eftersom allt skulle undersökas och frågas om.

Föräldrarna var i och för sig tacksamma över att ha fått vara ensamma med åtta månaders lillasyster, men hade inte räknat med att vi skulle vara borta i över fyra timmar under ständigt hotande regn.

Så jag har bara njutit.

Det kommer snart ett upprört inlägg om Jerusalem, så var inte oroliga jag lever och har hälsan trots min sonsons äventyrligheter.

fredag 17 juli 2009

Präster ska inte kunna säga nej till att viga homosexuella par

anser Helen Törnqvist(c), som kandiderar till kyrkomötet.

Personligen anser jag att svenska kyrkan skall avsäga sig den juridiskt bindande vigseträtten och därmed stå fri från statens påtryckningar.

Törnqvist åsikter som hon ju inte är helt ensam om, i synnerhet inte bland de politiska partiernas representanter, kommer enbart att resultera i att vi som anser att Guds Ord gäller mer än människans, flyr kyrkan i snabbare takt och i allt större antal.

Det må vara att man kan påverka prästkandidater, genom utsållning, precis som man gjort vad gäller kvinnoprästmotståndare och sedan förvåna sig över att allt färre män prästvigs i svenska kyrkan, i det här fallet kommer även kvinnor att sållas ut.

Förespråkarna för vigsel av enkönade par hänvisar till kärleksbudet. Borde inte Gud veta bättre vad som är kärlek än vi människor?

Svenska kyrkan fjärmar sig allt mer från den världsvida kristenheten och kommer snart att vara en alldeles egen sekt om det får fortsätta så här.

Dessutom förstår jag inte varför de politiska partierna fortsätter att vara representerade i kyrkan. Är vi inte skilda från staten?

De som är politiskt aktiva och samtidigt engagerade i kyrkans verksamhet (vilket jag själv är) kan välja något av de inomkyrkliga alternativen.

söndag 12 juli 2009

Vi kommer att få höra det vi behöver, om vi bara lyssnar.

Samtal existerar inte. Det är en illusion. Det finns bara intressanta monologer.
- Rebecca West

Hur ofta vill vi inte bli hörda, hur ofta önskar vi inte att vår livskamrat, våra barn, våra vänner och arbetskamrater skall lyssna på oss och höra vad vi faktiskt säger. Vi är värda det. Det gäller alla andra på vår väg som vill att vi lyssnar på dem

vi får inte låta tankarna irra under ett samtal då går vi kanske miste om det vi skulle behövt höra, det som kunde varit lösningen på ett problem.

Lever vi intensivt i nuet och tar till oss alla svar nuet har att ge på våra våra frågor, kommer vi nära Gud.

Att vara med helt och fullt är att samtala med Gud. Hur skall vi få veta vad Gud vill att vi skall veta, om vi inte lyssnar på alla hans budskap till oss? Varje dag varje ögonblick är ett budskap från Gud. Varje gång vi vänder oss bort från det och istället ägnar oss år våra egna själviska tankar hindrar vi vår egen utveckling.

lördag 11 juli 2009

Lördagsgsfunderingar över ateisters säregna....

..sätt att resonera och paradoxala intresse för kristendomen men inte för andra religioner utom möjligen judendomen.

Jag deltog i en diskussion i går kväll, som var såväl intressant som upplysande.

Den skulle handla om vad moral och etik egentligen grundar sig på, och jag såg fram emot den.

Vi började med frågan om det finns ett medfött anlag för dessa sociala verktyg, genom att de som samarbetade i flocken överlevde, sedn kom vi snabbt in på att religionen skulle ha utvecklats som sammanbindande kitt, samt som motivation för en "polisstyrka" av präster.

Ateisterna i gruppen började då högläsa utryckta citat ur GT, varefter de tackade sig själva för att utvecklingen nu gått framåt, och det inte längre fanna någon land, där religionen kunde påverka staten och dess rättsutövande.

Då kunde jag inte låta att fråga vad i så fall sharialagarna i Iran,Gaza, Saudaudiarabien, samt bland våra invandrade muslimer i Europa, som hellre går till moskéen för att reda upp sina problem än till vårt legala rättssystem, var för något, ett ateistiskt system?

Denna fråga fick jag inget svar på utan dessa gudsförnekare, ville hellre att vår katolske deltagare skulle förklara den "vidriga" behandlingen och påtryckningen och bannbullan gentemot mor och lläkare i det där tragiska incestvåldtäktsfallet i Brasilien.

Sedan återkom högläsning ur GT, samt så tog man upp det synnernerligen moderna exemplet Karl IX och ortodoxins tid i Sverige.

Diskussionen slutade med allmänt kaos och ämnet för diskussionen sedan länge glömt.

Den enda religion med makt att påverka även västerlandet nu är islam inte kristendomen även om vi är den största religionen, men även den som är utsatt för störst förförföljelse, i Kina, Kuba och samtliga muslimska länder och även här hemma i Sverige, genom att staten vill tvinga på oss ritualer och åsikter som strider mot vår trosbekännelse, våra Traditioner och framförallt mot alla sunda tolkningar av Guds Ord.

fredag 10 juli 2009

Haagdomstolen har uttalat sig om "muren"

Det var ju inte helt oväntat, men jag förstår inte varför man uppfattar gröna linjen som en fastställd gräns.

ress Release 2004/28

Advisory Opinion

The Court finds that the construction by israel of a wall in the Occupied Palestinian Territory and its associated régime are contrary to international law; it states the legal consequences arising from that illegality

THE HAGUE, 9 July 2004. The International Court of Justice (ICJ), principal judicial organ of the United Nations, has today rendered its Advisory Opinion in the case concerning the Legal Consequences of the Construction of a Wall in the Occupied Palestinian Territory (request for advisory opinion).

In its Opinion, the Court finds unanimously that it has jurisdiction to give the advisory opinion requested by the United Nations General Assembly and decides by fourteen votes to one to comply with that request.

The Court responds to the question as follows:

http://bit.ly/164f7y

tisdag 7 juli 2009

Abu Mazen flydde aldrig...

Rätt kul erkännande av Abu Mazen, undrar hur våra arabkramare skall försöka komma runt det här?

(jag misstänker att våra svenska media inte kommer att ta upp det här)

I en intervju i Al-Palestinia tv: säger Abbas att han och familjen och andra innevånare i Safed fruktade judisk hämnd för en massaker ca tjugo år tidigare och gav sig av fullt frivilligt.

Ett rätt sensatoinellt erkännande. Undrar vad han är ute efter?


Codex Sinaiticus på nätet....

Jag är fullkomligt hypnotiserad.

En stor spännande gåva till oss människor.

Texten är 1600 år gammal och av intresse för såväl kristna som judar. Det fins en del apokryfer medtagna såväl vad gäller NT som GT.

Koinétexten är underbar men det finns översättningar och bättre blir det de håller på att utveckla det hela.

http://www.codexsinaiticus.org/en/manuscript.aspx

http://www.codexsinaiticus.org/en/

måndag 6 juli 2009

Kommer Påven att gå Obama till mötes?

Jag har suttit o grubblat på hur påven kommer att bemöta den optimistiske Obama nu vid det stundande besöket.

Vill påven verkligen ha kristenhetens heliga platser underställda muslimerna igen?

Vill han komma överens med ett statsöverhuvud som sänt ett antal "ambassadörer" som samtliga varit för abort?

Dessutom vet jag att den nuvarande påven är en mycket bildad man, även när det gäller förhållandet mellan kristna och muslimer.

Jag har aldrig förstått hans kapitulation, vad det gäller den där föreläsningen han höll om förhållandet mellan kristna och muslimer, som muslimerna blev så förolämpade av. Påven hade absolut ingen anledning att be om ursäkt vare sig som akademiker eller Påve.

Nja jag får nog fortsätta att grubbla över vad kristenhetens störste fåraherde eventuellt tänker, jag tillhör ju inte ens hans flock även om jag råkar vara kristen.

lördag 4 juli 2009

fortsatta muslimska progromer mot kopterna

Kopterna är en av, om inte den äldsta, kristna kyrkorna i världen. De fanns i Egypten långt innan islam var uppfunnen.

Nu har återigen muslimsk pöbel överfallit kopter, vilket resulterade i att när brandkår och polis äntligen kom efter en och en halvtimme så arresterades tolv kopter och fem muslimer.

Det hörs praktiskt taget aldrig något om denna urgamla kyrkas och dess medlemmars stora svårigheter i västerländska medier. Obama fann ingen anledning att ens besvara deras vädjande brev än mindre omnämna deras existens i sitt ökända Kairotal, trots att ett liknande överfall skett bara någon vecka innan han höll det och sedan strax efter också.

Läs mer här

Uppsala är invaderat av kamikazepiloter...

i onsdag började attackerna, som förväntas pågå i någon eller några veckor.

Just nu rekommenderas att befinna sig i rörelse, samt använda skyddskläder utomhus, och stänga fönster och dörrar.

Vi har invaderats av släktet Aeda sticticus, som anfaller aggressivt och på direkten. Dessutom även under stekande sol, mitt på dagen, de kommer i moln som ibland tycks förmörka sagda sol.

Jag blev överfallen först igår, men de har befunnit sig här sedan i onsdagskväll.

Botaniska trädgården eller Stadsskogen är inte att tänka på, inte den egna trädgården heller.

Nu vet jag hur de längs södra Dalälven känt sig under ett antal år, och varför de krävde bombning av släktets reproduktionsanläggningar i närheten.

Dessa flygande bestar mår bra av mycket regn, som bildar stillastående pölar, vilket vi hade för ungefär två veckor sedan och nu är de beredda för strid.


fredag 3 juli 2009

Israelisk ubåt passerade Suezkanalen för en månad sedan...

Vad innebär detta?

Fördjupade relationer med Egypren?

En markering till Iran, dessa ubåtar kan avfyra kärnvapen bestyckade missiler.


Karl i Jerusalem har fler kommentarer samt en fungerande länk till artikeln i Jerusalem Post.

Jag lyckades inte med min länk kom bara till tidningens felsida.

Det hela väcker dock en hel del tankar i alla möjliga riktningar om man även tänker på flygövningarna rund Gibraltar för ett tag sedan.

Det är med att lära sig blogga....

Jag inbillade mig att jag började bli litet varm i kläderna så att jag kanske snart skulle kunna bygga ut bloggen litet, o så händer det nu att länken blir rödfärgad, men den fungerar i alla fall, det är bara att trixa o öva antar jag.SUCK

Ett allt misstänksammare samhälle...

Läste just på en blogg jag följer om att en tös som tagit miste på tvättid blev mest knäckt av att han var vänlig och lät henne använda den tvättid som blev över när han kört sin enda maskin.

Vart har samhället tagit vägen egentligen.

Det finns ju alla möjliga beteenden som vi inte såg förr. Typ tränga sig före i köer, låta bli att hålla upp dörrar för barnvagnar eller rullatorer, inte resa sig upp i bussen för gamla eller höggravida kvinnor etc etc.

Denna själviska, kalla, misstänksamma attityd, sprider sig som ett ogräs och kväver all det goda under sig.

Vi måste börja rensa genom att ta tillbaka våra gamla attityder och framförallt lära de uppväxande generationerna detta som en självklarhet.