lördag 31 oktober 2009

Det regnar i Israel med omnejd...

Det är ett välkommet höstoväder i det sedan åratal, ovanligt hårt torkdrabbade området.

Alla ber för många oväder i vinter.

Hoppas araberna i Judéen och  Samarien tar vara på vattnet som kommer, det gör israelerna, genom de enkla metoder som finns för att samla in regnvatten effektivt.


Men PA med påhejare anser väl att araberna inte skall behöva syssla med sådant. Lika litet som de skall behöva göra något för att bygga inte bara vattenledningar utan även övrig infrastruktur i hela området de förvaltar. Har ni sett bilderna på swimmingpoolerna i Ramallah? (där råder ingen vattenbrist, tydligen).

I  Israel lär man sig snabbt, om man inte enbart är turist, att vara aktsam om vatten, det är inte självklart att bada i badkar eller stå länge under duschen, eller skölja disken hur som helst. Än mindre bara hälla ut vatten, överloppsvatten som inte är giftigt hälls på växter så det kommer till nytta.

Hur araberna på "västbanken" beter sig med sitt vatten, förutom att anlägga swimmingpooler, vet jag inte.

Däremot vet jag att det pågår ett lyckat jordanskt/israeliskt projekt vad gäller bättre avfiltrering av havsvatten.

onsdag 28 oktober 2009

Adjö statens salighetsverk

Vi kallade redan när jag började läsa teologi 1970, ibland svenska kyrkan för kungliga svenska salighetsverket. Redan då var tecknen allt för tydliga.

Jag pluggade för att jag var intresserad, och inte så mycket för att bli något, det fick vara öppet.

Vad gällde kvinnopräst frågan, så insåg jag snabbt, att den inte är en Bibelfråga, utan en Traditionsfråga, och måste anstå tills den Helige Anden visar hela den världsvida kyrkan vad Gud vill.

Detta som nu skett sedan 2005, vad gäller homosexuella, är däremot helt i strid mot Guds Ord.

Det pratas och pratas om att kärleksbudet är filtret i Bibeltolkningen, och visst, så är det.

MEN är det kärleksfullt att förstärka dessa enkönade pars tro på, att det de gör är Guds vilja?

Den förstärks ju inte minst genom, att en biskop föregår med "gott" exempel!
Hon och hennes partner blir väl de första som vigs, enligt den nya ordningen, gissar jag.


Gud är entydig Bibeln igenom om,att utlevd homosexualitet är en synd, som kan förlåtas, om man uppriktigt ber om det.

Svenska kyrkan beter sig som en förälder som bejakar att tioåringen röker och talar om att det inte är farligt på något sätt.

Svenska kyrkan är en villolära fylld av falska profeter även om det finns ropande röster i öknen.

Jag har varit en av dessa ropande röster, men i måndags lämnade jag denna hållningslösa klubb för inbördesbeundran.

Det finns inget hopp längre att kunna hindra fortsatt snabb färd mot avgrunden, det som var en sluttning, har blivit en allt brantare backe...

Adjö, du kyrka jag döptes in i för snart sextio år sedan. jag kommer att be för dina medlemmar hela resten av mitt liv!

tisdag 27 oktober 2009

Mellanösterns kristna nu igen...

Det är flera bloggar som på senaste tiden tagit upp frågan om förföljda kristna över världen, i synnerhet i de muslimska länderna eller de i Afrika där de är en stor andel av befolkningen.

Jag frågade här i bloggen varför Obama inte nämnde kopternas problem vid sitt tal i Kairo, han påstår sig ju vara kristen, lika litet tog han upp det när Mubarak var på visit i Washington efteråt.

Jag frågar mig ofta vad jag kan göra för att hjälpa, förutom att informera om situationen, samt hur kristna behandlas när de söker asyl här. Våra myndigheter betraktar dem inte som förföljda. I synnerhet inte irakier, trots att till och med Syrien gör det.

Assyrierna nämns sällan, men det är klart Turkiet vill ju in i EU, så petittesser som religionsförföljelse, skall inte få förpesta förhandlingsklimatet. Socialdemokraterna med Sahlin i spetsen förnekar ju Folkmordet på kristna i Turkiet under den osmanska tiden. Det var inte enbart armenier som drabbades, även greker, assyrier med flera.

Här är ett lovvärt svenskt projekt, som jag stött en tid.

Assyrier Utan Gränser

Här är en intervju med deras ordförande Cristina Keryakos, som AINA gjort

fredag 23 oktober 2009

Jaha ja svenska kyrkan har avkristnat sig själv alldeles frivilligt.

Hur man kan slå knut på tolkning av Guds Ord, så till den milda grad att man säger att S:t Paulus inte begrep vad han sa, eftersom att han nog inte träffat några trogna kärleksfulla enkönade par, är för mig ett så ofattbart stort steg i från normal tolkning av Skriften att jag saknar ord.

Nej det börjar bli dags att bli en råtta, som lämnar det skepp som nu sliter sig loss från kristenheten.

Jag har inte ork att analysera mera just nu. Det känns bara totalt hopplöst.

söndag 18 oktober 2009

PA:s justitieminister säger...

att de inte har några konkreta bevis för att Israel skulle begått krigsbrott.

Rätt intressant med tanke på FN:s mänskliga rättighets råds godkännande av Goldstonerapporten.

Detta plötsliga erkännande har tydligen att göra med att PA vill bli accepterade av ICC så att de lättare kan anklaga Israel.

Jo man kan inte alltid både ha kakan och äta den, som Palestinaaraberna hittills lyckats med

Varför....

får jag inte skälla ut en svart person och/eller en muslim om han/hon beter sig som en skitstövel, när jag får göra det om personen är vit och kristen?

Varför får jag inte anse att vi har tagit emot aldeles för många invandrare under alldeles för kort tid?

Varför får jag kritisera alla totalitära ideologier, men inte den mest totalitära av dem?

Varför får jag kritisera alla andra religioner,men inte islam?

Nu kommer jag inte heller att få kritisera pedofiler, eftersom undantaget för denna sexuella läggning, som fanns i Nicefördraget, tagits bort ur Lissabonfördraget, så att dessa får samma skydd som resten av sexuella minoriteter.

Alltså varför får jag inte diskutera fakta utan att kallas rasist?

torsdag 15 oktober 2009

Jag förstår inte logiken.

Vi skall starkt ogilla, ja avsky Ku Klux Klan- o nazistuniformer, men acceptera burka- o niqabuniformer.

Vari ligger skillnaden?

Samtliga dessa uniformer är ju symboler för ideal som är rasistiska, antisemitiska, antidemokratiska herrefolksideologier med världsherravälde som mål.

onsdag 14 oktober 2009

Kyrkovalet färdigräknat - jag vet inte om jag skall skratta eller gråta.

Genom personval har ett antal kommunalpolitiker o riksdagsmän samt vår utrikesminister blivit ledamöter av olika kyrkliga beslutsorgan. En av riksdagsledamöterna heter Thomas Bodström.

Hmm har alla dessa, i synnerhet utrikesministern och Bodström, inte tillräckligt att hinna med än då?

Hur är det med jävsfrågan?

Är det meningen att vår fria kyrkas representanter skall sitta på två stolar i de ganska viktiga frågor som skall behandlas under mandatperioden såväl på lokal som riksnivå eller skall de enbart vara sina partiers megafoner i kyrkan?

Nåja FK gick framåt, synd bara att prästerna blev så många, vi behöver fler aktiva lekmän som våra representanter.

Extremisthot imot Rinkeby

Jag har inte sett några notiser om det här i övrig press, men det har gått rykten om det i kristna kretsar länge.

Extremisthot mot Rinkeby

Fundamentalister vill införa sharialag – nu vädjar ungdomsledare om hjälp

En grupp islamister har börjat hota ett ungdomsarbete i Stockholmsförorten Rinkeby. Tjejer hindras från att gå på disko och en ungdomsledare på Folkets hus har misshandlats. Dessutom har en kristen barnverksamhet uppmanats att sluta.

Khadafi Hussein har arbetat som ungdomsledare på Folkets hus i Rinkeby i flera år. Bland annat anordnar han alkohol- och drogfria ungdomsdiskon och konserter med artister som är populära bland somalier. I P1 Morgon i fredags, berättade han hur uppemot ett 40-tal muslimska män brukar ställa sig utanför lokalen och hindra unga tjejer från att gå in. Deltar man på ungdomsdiskot hamnar man i helvetet, är budskapet.

– Det här har pågått i fem år. Först försökte vi prata med dem eftersom vi inte ville sprida en dålig bild av Rinkeby via media. Men nu orkar vi inte längre. För två veckor sedan blev jag attackerad och nedslagen när jag följde min flickvän hem.
– Mannen var maskerad som en al-Shabab-man med palestinasjal. På somaliska sa han, att om jag inte låter dem vara i fred, ska de ta mig – han ville döda mig, berättar Khadafi Hussein för Världen idag.
För Khadafi Hussein, själv med somalisk bakgrund, är det tydligt att det handlar om människor med band till den somaliska islamistiska terrorgrupp som står bakom hoten och blockaderna.
Man försöker även övertyga skolbarn att vissa mänskliga friheter och rättigheter inte gäller. Främst är det somalier som utsätts.

– Det är bara al-Shabab som försöker hindra ungdomarna från att gå på festerna. De säger att det är haram – orent. Men om vi inte hade festerna, skulle ungdomarna åka in till stan, som kan vara farligare än Rinkeby. Där finns det mer droger och alkohol än här.
Enligt Khadafi Hussein är detta en angelägenhet inte bara för de boende i Rinkeby utan ett ansvar för hela Sverige.
– Vi kämpar fortfarande för demokrati, men nu mot dem som vill ha sharialag i förorten. Det enda vi vill är att samhället ska ställa sig  bakom oss, säger han.

Även om det främst är den somaliska befolkningen i Rinkeby som har hamnat i utsatt läge, har också  EFK-församlingen Rinkeby internationella församling och barnverksamheten Rinkeby kids hotats.
I våras uppmanade en muslimsk man församlingens föreståndare, Markus Sand, att upphöra med Rinkeby kids, som i sex år har anordnat barnmöten med tävlingar, musik och trolleri, varvat med bibelberättelser.
Om inte, skulle mannen återvända med hundra män. Hotet blev dock aldrig verklighet, och efteråt har inga fler incidenter ägt rum.

– Som tur var handlade det bara om ett tomt hot. Självklart är det skrämmande, speciellt när barn är inblandade. Samtidigt handlar det om en liten grupp. Vi har en jättebra kontakt med majoriteten av muslimerna, säger Johannes Stenberg, barn- och ungdomspastor i församlingen och ansvarig för Rinkeby kids.

– Minst av allt vill vi att Rinkeby kids ska medverka till en konflikt. Barnens tro är föräldrarnas ansvar. Vi tycker bara att det är en rättighet att få höra om Jesus.

>> Fakta al-Shabab och sharia
- al-Shabab betyder Ungdomarna och är den militanta grenen av de islamiska domstolarna i Somalia, som tog över södra delen av landet år 2006. Gruppen har utfört flera bombningar och beskjutningar i huvudstaden Mogadishu. I somras halshöggs fyra kristna barnhemsarbetare av gruppen. Nyligen ställde sig al-Shabab i en lång videoinspelning i al-Qaidas och Usama bin Ladins sold. Enligt Säpos uppgifter har ett tjugotal svensk-somaliska ungdomar rest till Somalia för att ansluta sig till al-Shabab.
- Enligt sharialagen är det straffbart att byta religion från islam, polygami är tillåtet och kvinnors rättsliga status är nedvärderad.

Jacob Rudolfsson
jacob.rudolfsson@varldenidag.se

lördag 10 oktober 2009

Muslimska kärnvapen i vilka händer?

Oroliga diskussioner om Irans kärnvapenplaner har ju pågått en längre tid, men varför är det så tyst om Pakistans redan befintliga kärnnvapen?

Talibanerna med likasinnade kamrater kommer allt närmare kontrollen över dessa vapen.

Så vi har inom en snar framtid två fundamentalistiska rörelser med kärnvapen.

Verkligen något trevligt att se fram emot!

Vi får inte glömma att det inte enbart är Israel de kommer att rikta in sig på, utan så småningom resten av oss också. Har Israel kärnvapen kommer de naturligtvis hinna få iväg ett svar, om inte annat så från sina ubåtar.

Vi lever i intressanta tider, som kineserna säger.

Min länkning verkar inte vilja fungera så:

http://www.debka.com/headline.php?hid=6313

fredag 9 oktober 2009

Fredspristagare: Barack Hussein Obama...

Det har hänt nåt fullständigt vanvettigt. Obama får Nobels Fredspris. För Vadå????? Dessvärre ingen norgehistoria utan på fullständigt allvar

Obama har tydligen lyft fram visionen om en kärnvapenfri värld genom att han låter Iran hållas.


Obama har tydligen främjat freden genom att få Israel o palestinaaraberna mer inlåsta i sina positioner än någonsin förr.

Norrmännen är galna!

onsdag 7 oktober 2009

Israeliskan Ada Yonath fick Nobelpriset i kemi, nu väntar jag på demonstranterna


Yonath är verksam vid Weizmann Institute of Science i Israel och beskrivs som en pionjär inom sitt område, konstaterar Kungliga Vetenskapsakademien. När hon mot slutet av 1970-talet bestämde sig för att försöka få fram röntgenkristallografistrukturer av ribosomen ansåg många att det var omöjlig


 1980 fick hon fram de första tredimensionella kristallerna av en viktig struktur. Det var en stor bedrift, skriver akademien. Men det skulle dröja ytterligare 20 år innan Yonath fick fram en bild där hon kunde se var varje atom sitter.
 

Detta visar ju för världen hur israeliska forskare ligger i framkanten och varför allt fler globala företag söker sig dit.

Jag undrar hur stora demonstrationerna utanför Konserthuset och Stadshuset blir?

Vård av handikappade barn

Det verkar som pendeln alltid skall ligga i det ena eller andra ytterlighetsläget.

När min utvecklingstörde och handikappade bror föddes i början på sextiotalet, så fick mina föräldrar rådet att lämna bort honom på institution så fort som möjligt, de hade ju ändå två friska tonårsbarn att vara glada o stolta över.

Sådana institutioner som då finns, tack och lov, inte längre.

Jag är mycket glad och tacksam över att ha fått ta del av min brors uppväxt hemma. Jag har en underbar, humoristisk och klok bror, även om han aldrig förmått lära sig läsa eller måste ha hjälp med mycket.

Nu har pendeln slagit över åt andra hållet. Alla förutsätts ta hand om sina handikappade barn. Det blir ett enormt socialt tryck och svårt att säga: "Nej jag kommer inte att klara det. Det är inte bra varken för mig eller barnet".

Nuförtiden överlever barn med mycket svåra handikapp, som gör att föräldrarna verkligen inte orkar utan avlastning, och släkten som skyddsnät och hjälp är ju söndertrasat.

Det är inte många som tar sig an sådana barn som fosterbarn. Det finns allför få dygnetrunt boenden och kommunerna avgör vem som är i behov av dem.

Här krävs en upprustning, men ABSOLUT INTE en återgång till forna tiders institutioner.

Det pågår ju ständigt en debatt, om var gränserna skall dras, i fråga om att rädda extremt för tidigt födda till livet, eller för den delen gravt handikappade fullgångna barn.

Finner man ut handikappet under graviditeten, kan man ju abortera långt efter artonde veckan, faktiskt längre fram i graviditeten, än där man nu gör allt för att rädda, hur handikappade och hjärndöda barn som helst.  Var finns logiken?

Det finns inga andra gränser än konceptionen och livets slutskede. Vi måste kräva av, och verka för att vårt samhälle ställer upp på detta, och att vi alla gör vad vi kan, för att hjälpa och stödja, som fosterföräldrar, stödperson, personal på de vårdhem, samhället måste kunna tillhandahålla, precis som de tillhandahåller daghem.

Därmed inte sagt att vårdande av dödssjuka skall dras in absurdum.

tisdag 6 oktober 2009

Jag häpnar, svensk mediebevakning av Mellanöstern KRITISERAS!

Abdirizak Wabiri, Sveriges muslimska råd klagar på att det bara frågas om slöjor och Hamas' raketer. Jag kan väl på något vis hålla med, vad gäller slöjor

För mycket mediafokus på palestinska raketer?

De ytterst få gånger palestinska raketer nämns är det ju snarast i positiva ordalag, med förklaringen att det är deras enda möjlighet att göra sig hörda och att de är så dåliga att israelerna inte skadas.

Inget nämnande om skyddsrum och dagis uteleksaker förstärkta för att kunna krypa in i på de 15 sekunder barnen har på sig efter varningen. Eller att busshållplatserna nu även är skyddsrum.


Dagens Nyheters representant ansåg att överfokuseringen på Palestinakonflikten berodde på att den är en del av vårt kulturarv??

Läs mer i Dagens artikel

söndag 4 oktober 2009

Sverige ökar pressen på Tjeckien

Nu när man äntligen fått irländarna att ändra uppfattning beträffande Lissabonfördraget, så sätter man press på den ståndaktige tjeckiske presidenten och landets författningsdomstol, till vilken ju två senatorer överklagat parlamentsbeslutet om godkännande av fördraget.

Håll ut President Václav Klaus!

Författningsdomstolen bör ta sig all tid i världen för att noga gå igenom ärendet.

Det måste kännas trist för Reinfeldt med flera, att vissa länder tillåter folkomröstningar och andra har författningsdomstolar och envisa statsöverhuvuden.

Varför talas det så tyst om det EU-avtal, med ett antal muslimska länder som blir gällande i och med Lissabonfördraget?

Via det avtalet, får vi in så väl giftermål med småbarn, som månggifte och sharialagar. Jag undrar om våra homosexuella feminister och rädda barnen tänkt på det.

Vidare så innebär Lissabon en alltmer cetraliserat och strömlinjeformat EU

torsdag 1 oktober 2009

Köp en fredsduva

De flesta brukar ju uppmärksamma sådana här projekt i beskjutna städer, men nu råkar det ju gälla...