onsdag 24 november 2010

Den politiska korrektheten krackelerar allt mer, nu Expressen

Intressant ordval, i artikeln. "en grupp internationella jihadistiska terrorister"


Artikeln i sin helhet finns här


Åtminstone kvällstidningarna verkar börja vakna och kalla saker vid deras rätta namn.


Hoppingivande, Sverige blir kanske åter en stat med yttrandefrihet.

söndag 21 november 2010

Börjar dagstidningarnas politiskt korrekta attityd spricka?

Jag satt och slösurfade genom Aftonbladets rubriker och hajade till inför en av deras kolumnister, enbart rubriken var ovanligt skarp, innehållet närmast banbrytande.  Kunde lika gärna ha varit någon "rasistisk" bloggare.


Läs Oisín Cantwells kolumn


Vad gäller ämnet han tar upp "hedersmord" har det som han säger varit rätt tyst nu vad gäller det senaste fallet.

Men det som fick mig att reagera här var just att en kolumn med de åsikter som uttalas tilläts gå i tryck. Ett hoppingivande tecken.

Kanske kommer sådana här frågor att tillåtas diskuteras mer öppet i framtiden och i så fall är Aftonbladet värd en liten nigning för denna publicering

tisdag 16 november 2010

Upprop: Värna Sverige - NEJ till grundlagsändringen

Jag är ingen vän av Sverigedemokraterna, men här anser jag att de har rätt.


En grundlagsändring kräver två riksdagsbeslut med val emellan den 2/6 i år röstades den igenom första gången under närmast total tystnad i media, nu kommer andra röstningen. Frågan nämndes inte i valrörelsen, svenska folket fick inte en chans att ta ställning.


 Här en länk till uppropet.

söndag 14 november 2010

Skicka inte tillbaka kristna flyktingar till IRAK! Demonstration i dag.

De av er som har möjlighet bör infinna sig på Sergelstorg i Stockholm kl 13.00 i dag, för att visa sin solidaritet med kristna irakiska flyktingar som riskerar avvisning. Läs mer här

Skriv även på Dagens namninsamling

Jag har träffat ett antal irakiska flyktingar och det de utsatts för i hemlandet utgör klara asylskäl enligt internationella regler, vilket man inte kan säga om många av dem som beviljats asyl.

Ex.vis har många av de grupperingar som bildats efter Saddam Husseins fall, tagit upp den muslimska seden att kräva särskilda "skatter" av kristna.

Betalar familjefadern inte en oftast allt för stor summa eller gifter bort sin dotter med en av gruppens medlemmar hotas han med döden.

Utgör inte detta flyktskäl? När uppenbarligen varken de irakiska myndigheterna eller ockupationsmakten vill ta tag i detta problem kan man inte betrakta Irak som säkert för den kristna minoriteten, som ju trots allt fanns där före muslimerna.

Detta är bara ett exempel. De flesta flyr till Syrien, där de har sin patriark, men situationen där börjar också bli ohållbar pga liknande jihadister.

Skriv på namninsamlingen, ca 20.00 personer har redan gjort det