lördag 31 juli 2010

FN präglas av inkompetens och korruption

FREDRIK SEGERFELDT skriver ett utomordentligt bra inlägg i dagens Svenska Dagbladet.


Han nämner förståndigt nog inte UNRWA som ju är det allra bästa och långvarigaste exemplet på det han skriver om. Hade han gjort det skulle han definitivt inte tagits på allvar utan avfärdats som  extrem Israelförsvarare.


En artikel väl värd att läsa och ta upp i bloggar och diskussioner och i Riksdagen och andra politiska sammanhang även på gräsrotsnivå.

Detta får inte dö i debatterna. Det är det allt för viktigt för.


Jag citerar:


FN präglas av inkompetens och korruption

Publicerad: 31 juli 2010, 08.37. Senast ändrad: 31 juli 2010, 10.27
FN är den internationella rättens främsta källa. Det är som att över hälften av ledamöterna i Sveriges riksdag skulle vara nominerade av landets Hells Angelsklubbar. Det skriver idag Fredrik Segerfeldt och uppmanar Sverige att göra upp med FN-vurmeriet. 

Läs hela debattartikeln här

1 kommentar:

  1. De grundläggande strukturfelen: universalitets- och likställighetsprinciperna, vilka säger att alla stater ska vara med, och att alla stater ska ha lika mycket värde; oavsett om de styrs av diktaturer eller av demokratisk tillsatta ledare.
    Bara 46 % av FN:s medlemsstater är demokratier av ett eller annat slag.

    Bilden med Hells Angels är talande. Tänk dig att över hälften av riksdagsledamöterna skulle vara nominerade av landets Hells Angelsklubbar. För det första skulle Sveriges parlament inte längre vara demokratiskt. För det andra skulle Sverige styras av en korrupt och kriminell grupp.

    Detta är vad som i praktiken gäller om FN. Över hälften av FN:s medlemsstater styrs och leds av icke-demokratier, dvs. diktaturer.

    SvaraRadera