söndag 14 november 2010

Skicka inte tillbaka kristna flyktingar till IRAK! Demonstration i dag.

De av er som har möjlighet bör infinna sig på Sergelstorg i Stockholm kl 13.00 i dag, för att visa sin solidaritet med kristna irakiska flyktingar som riskerar avvisning. Läs mer här

Skriv även på Dagens namninsamling

Jag har träffat ett antal irakiska flyktingar och det de utsatts för i hemlandet utgör klara asylskäl enligt internationella regler, vilket man inte kan säga om många av dem som beviljats asyl.

Ex.vis har många av de grupperingar som bildats efter Saddam Husseins fall, tagit upp den muslimska seden att kräva särskilda "skatter" av kristna.

Betalar familjefadern inte en oftast allt för stor summa eller gifter bort sin dotter med en av gruppens medlemmar hotas han med döden.

Utgör inte detta flyktskäl? När uppenbarligen varken de irakiska myndigheterna eller ockupationsmakten vill ta tag i detta problem kan man inte betrakta Irak som säkert för den kristna minoriteten, som ju trots allt fanns där före muslimerna.

Detta är bara ett exempel. De flesta flyr till Syrien, där de har sin patriark, men situationen där börjar också bli ohållbar pga liknande jihadister.

Skriv på namninsamlingen, ca 20.00 personer har redan gjort det

4 kommentarer:

  1. jätte bra skrivet... kristna irakier är dem riktiga irakierna det är sanningen ... men du ska veta att alla muslimer är emot våldet oxå ...och det är vissa störda grupper som försöker skrämma ut alla så det är alla människor som är i riskzonen ... min kusin är muslim och blev skjuten ... fler muslimer har dött ... tycker i sånna fall att alla flyktingar som är i riskzonen ska inte flyttas tillbaka

    många muslimer va med på demonstrationen eftersom vi alla är emot våldet....INTE MOT "MUSLIMERNA" som folk alltid försöker peka ut

    SvaraRadera
  2. Hej o välkommen Anonym.

    Du har helt rätt i det du skriver. De muslimer jag känner är mycket fredliga människor, det är en minoritet som står för det råa våldet och hoten mot fredliga människor, muslimer, kristna eller andra grupper som inte har exakt samma tro och livssym som de själva.

    SvaraRadera
  3. Men känns ju inte rätt när man endast ska acceptera kristna irakier och inte alla ? eller ?

    SvaraRadera
  4. Nu förstår jag inte riktigt vad du avser.

    ALLA människor med behov av asyl bör få det, oberoende av religiön eller etnicitet.

    Problemet för de kristna asylsökande som kommer till Sverige är att våra myndigheter anser att de muslimska länderna är trygga för dem. Kommer däremot en muslim från samma länder, så är det oftast politiska skäl som gäller och då får de som verkligen behöver det stanna, samt även en del som inte behöver asyl enligt internationella regler.

    Jag känner till ett antal fall där det gällt religiösa skäl även bland muslimer, då har det varit Sunni/Shia-strider. De blir oftast behandlade precis som nu de kristna irakierna.

    Allt detta är en stor skandal och skam för Sverige. Jag anser att svenska myndigheter borde lärt sig av sina misstag under andra världskriget, när man inte beviljade tyska judar asyl.

    SvaraRadera