onsdag 2 februari 2011

RubinReports: An Article That Can (and Should) Change Western Understanding of the Middle East

RubinReports: An Article That Can (and Should) Change Western Understanding of the Middle East: "– skickat med Google Verktygsfält"

Det enda jag har att säga om det här är att jag inte är förvånad. Detta har varit skrivet på väggen under många årtionden åtminstone sedan 1960-talet, troligen ända sedan avkoloniseringen tog fart.

Västvärldens sekulariserade demokratier har en livsfarlig inbyggd svaghet och det är bristen på en grundläggande enhetlig "helig norm". Man försöker tillfredställa alla och det går inte. Dessutom har man bestämt sig för att be om ursäkt för praktiskt taget all man gjort vare sig det funnits anledning eller ej.

Allt detta tas självfallet som svaghet av den muslimska krigarkulturen. Hela Islam är jun uppbyggt runt en helig skrift som i grunden är en soldathandbok. Allt är reglerat från hur man stiger ur sängen på morgonen till hur man lägger sig i den på kvällen efter taptobönen.

Själva deras trosbekännelse är ett traditionellt härskri, som var avsett att skrämma slag på motståndarna och gjorde det också runt hela Medelhavet och långt in i Centralasien och Indien.

Nu hörs detta härskri under demonstrationer och kravaller här i Europa, minns Malmö i januari 2008 exempelvis. Nu hörs det i Kairo.....

Hisbollah tar över det politiska ledarskapet i Libanon som för några årtionden sedan var ett i huvudsak kristet land, Jordaniens kung sparkar sin regering. Revolutionen sprider sig, men det är ingen sammetsrevolution som i Östeuropa utan en genuin revolt mot demokrati o västerländska dumheter som yttrandefrihet, jämlikhet mellan könen, tros- o yttrandefrihet.

En önskan att återgå till det som islam verkligen står för. Världsherravälde och totalitärism. Herrefolksideologin som får nazism o kommunism att te sig riktigt idylliskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar