fredag 13 mars 2009


Igår läste jag ett mycket intressant och givande inlägg på Aftonbladets debattsida. Författaren vill veta hur han skall bete sig för att bli utslängd ur svenska kyrkan.

Det enda svar jag kan ge är att han måste ta sig i kragen och själv be om utträde. Kyrkan har som bekant högt till tak. Sägs det i alla fall.

Det höga taket, har dock ett osynligt lägre tak för somliga av oss medlemmar som vill hålla oss till Guds Ord utan absurda slingrande omtolkningar samt till Traditionerna.

Utkörda blir vi inte, men vissa ämbeten ex.vis präst eller diakon stängs vi ute ifrån.

Det blir svårare och svårare att fira mässan för oss som inte anser det rätt med en kvinlig officiant.

Det händer allt oftare att man måste förklara varför man vill ha en manlig officiant vid dop, vigsel och begravning och att det då faktiskt uppstår teologisk debatt i stället för att låta oss som församlingsmedlemmar få leva och dö enligt vår tro, som faktiskt finns inom svenska kyrkan och var utlovad "högt till tak".

http://www.aftonbladet.se/debatt/article4624463.ab


Jersild har som vanligt problem med vilken gud det är han skall förneka och det är alltid lika intressant att ta del av hans tankar.

http://www.dn.se/opinion/kolumner/ateistens-dilemma-1.815415

Jersild är inte fullt ut lika bokstavstroende vad gäller den gud han skall förneka som många andra ateister som ju i regel läser och tolkar Bibeln betydligt mer bokstavligt än de mest hårdföra teistiska fundamentalisterna.

Det finns mycket att lära av och reflektera över i dessa två artiklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar