onsdag 23 december 2009

Funderingar kring Klimatet, Köpenhamn....

Värd att läsa vad gäller klimatet, jag har ofta tänkt i de banorna
fast inte lika detaljerat som han gör!
http://tinyurl.com/ydomuz6

Det finns mycket att fundera över vad gäller politiken i denna
medvetet skapade hysteri.


Nu har ju dessutom U-länderna, i synnerhet de med mer eller mindre
suspekta diktatorer lagt sig i och kräver stöd för de skador de kommer
att lida pga industrivärldens utsläpp.


Dessutom kräver Saudiarabien ersättning för kommande förluster pga
dels oljebrist, dels att västvärlden alltmer satsar på energisnålhet,
kärnkraft o alternativ energi.


Allt detta medför alltså höjda skatter härhemma.


Desssutom ytterligare ett sätt att kontrollera medborgarna till och med vad de har för avfall och därmed för vanor, inte enbart vad gäller föda.


Allt detta måste ju vara mycket medvetet, hur oinformerade och stupida som helst kan inte ens politiker vara.


Dessutom för att återknyta till länken ovan, skrevs det till och med i en så ytlig tidskrift som Illustrerad Vetenskap att det råder delade meningar om när den nuvarande interglaciära perioden började. Och huruvida vi inte redan är inne i början på en ny istid.

Det var en artikel om att människan hållit nästa istid stången genom först risodling och sedan boskapshållning samt så småningom kol-
o--oljeförbränning.


Så som sagt det finns rätt sinistra skäl bakom den framkallade hysterin. Det är nyttigt med renare luft i synnerhet då så fri från partiklar som möjligt samt helande av ozonhålet, men de problemen är glömda nu, det talas bara om uppvärmningen.


För övrigt får vi nog en istid här i norr när golfströmmen försvagas på grund av för mycket sötvatten från Grönland. Det har hänt förr, när den stora insjö som nu har en liten rest i USA:s stora sjöar, bröt sig ut i Atlanten.


Koldioxid är inte något "nedskitande" eftersom det inte är giftigt och helt normalt förekommande sedan miljarder år. Halterna har varierat under jordens existens, men de små förändringar människan åstadkommer gör ringa skillnad. Det finns aktiva vulkaner  som öser ut enorma mängder metan som vid förbränningen bildar CO2. Men exempelvis Cirali marknadsförs som en fantastisk naturupplevelse.

http://www.turkiet.nu/destinationer/cirali/


Titta på bilderna,, det ser väl knappast ut som någon "nedskitad" natur, det är snarare det naturligaste vi kan tänka oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar