lördag 7 februari 2009

Förnuftet verkar göra sitt intåg...

Nio av svenska kyrkans biskopar vill att kyrkan avsäger sig den juridiska vigselrätten, likaså börjar andra kristna samfund röra sig i samma riktning.

Utomordentligt glädjande. Staten skall inte kunna diktera vilka som får ingå äktenskap i kyrkor,synagogor,moskéer, eller andra tempel.

För oss troende inom olika samfund, vare sig det är kristna. eller andra samfund. är det säkerligen vigseln i vår församling, enligt vår tro, inför vår Gud som ändå är den viktiga, även om vi blir registrerade hos skattemyndigheten först.

Nu får vi förhoppningsvis behålla en Biblisk syn på äktenskapet inom svenska kyrkan.

Dessutom kanske vi, genom denna fråga, lär oss att, vi numera faktiskt kan säga nej till statliga påbud, som inte stämmer överens med Guds Ord, Traditionerna och vad Den Helige Ande säger oss.

Giv kejsaren vad kejsaren tillhör och Gud vad Gud tillhör.....

2 kommentarer:

  1. Tyvärr verkar inte förnuftet framträdande på kyrkomötet. Jag tror nog dessvärre att pk-personalen i sv kyrkan får sin vilja igenom. Snart ringer bröllopsklockor för homoparen och ve den som har något emot en sådan naturlig och självklar rättighet!

    SvaraRadera
  2. Jo det verkar som "partipiskan" viner. Vi har ännu långt att gå, det här riskerar att bli ytterligare en kvinnopräststrid. Det kommer antagligen att bli ett ännu värre och varigare sår inom svenska kyrkan.

    Frågan är om det inte gör att kyrkan slutgiltigt splittras eller förminskas genom flykt till andra samfund, då i synnerhet den romerskt katolska och den ortodoxa katolska kyrkan.

    SvaraRadera