söndag 1 februari 2009

Silenced Christian soldiers....

Det är uppenbarligen inte enbart svenska kyrkan som har problem med vad som är viktigt inom den Kristna Tron.

Visserligen har vi haft en ärkebiskop som har sagt att man inte behöver tro på Uppståndelsen för att vara kristen, men så långt som till att ta bort Trosbekännelsen från gudstjänsterna gick han inte.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1132786/Silenced-Christian-soldiers-Sandhurst-chaplain-bans-Creed-services-wont-offend-minority-religions.html

Det är som sagt fullt frivilligt att deltaga i gudstjänster och andakter. Bör de inte kräva att övriga religioner också tar bort sina trosbekännelser så ingen känner sig kränkt?

Jag trodde detta var ett skämt först men det är det uppenbarligen inte.

Är man en församling och en del av Kristenheten om man avstår från Trosbekännelsen?

2 kommentarer:

  1. Roligt att hitta din blogg! Svenska kyrkan behöver fler av din sort om man ska komma ur denna eviga strävan efter politisk korrekthet med heder, tro och medlemmar i behåll!

    SvaraRadera
  2. Tack skall du ha.

    Jag hoppas och ber dagligen om att vi skall bli fler inom fd kungliga svenska salighetsverket, som inser att vi inte längre är statskyrka och borde kunna agera självständigt som kyrka.

    Det kommer förhoppningsvis att bli bättre när de gamla rävarna från tiden före skillsmässan försvinner ur maktpositioner samt när vi lyckas rösta bort de politiska partierna ur kyrkan, där de ju inte har något att göra.

    Jag lobbar för att riksdag o regering o de politiska partierna själva skall inse att de inte längre har något i vår kyrka att göra lika litet som i övriga kyrkor och samfund.

    SvaraRadera