torsdag 18 februari 2010

Blott en dag ett ögonblick i sänder...

Den stund vi lever i är som en knopp som brister. Dagen "slår ut" inför oss, och leder oss varje minut fram mot de upplevelser, som är de rätta för oss, just här, just nu. När vi stretar emot inför vissa situationer och vissa människor, bygger vi upp en mur mellan oss och det goda som finns i beredskap för oss.

Vi kan tryggt lita på att Herren håller sin hand över oss. I varje andetag vi tar är Han närvarande, och i sin plan för våra liv har Han gett oss möjligheten till erfarenheter, som skall hjälpa oss att mogna och utveckla vår speciella begåvning.

Vi har lätt att glömma att de svåra perioderna i  tillvaron bidrar till att vi utvecklas till de människor vi innerst inne vill bli, om vi inte hänfaller åt bitterhet och självömkan.

Detta ögonblick är heligt. Alla ögonblick är heliga. De kommer aldrig igen. De lärdomar vi drar av detta ögonblick,är unikt.

Gud vet vad vi behöver, och ser till att vi får det. Jag kan lita på, att vad den här dagen för med sig är till mitt bästa, hur mycket den än frestar mitt tålamod och hur ledsen jag än blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar