lördag 4 juli 2009

fortsatta muslimska progromer mot kopterna

Kopterna är en av, om inte den äldsta, kristna kyrkorna i världen. De fanns i Egypten långt innan islam var uppfunnen.

Nu har återigen muslimsk pöbel överfallit kopter, vilket resulterade i att när brandkår och polis äntligen kom efter en och en halvtimme så arresterades tolv kopter och fem muslimer.

Det hörs praktiskt taget aldrig något om denna urgamla kyrkas och dess medlemmars stora svårigheter i västerländska medier. Obama fann ingen anledning att ens besvara deras vädjande brev än mindre omnämna deras existens i sitt ökända Kairotal, trots att ett liknande överfall skett bara någon vecka innan han höll det och sedan strax efter också.

Läs mer här

2 kommentarer:

  1. Du har rätt - tystnaden är bedrövlig. När ska folk inse att de kristna fortfarande är den religiösa grupp som lider mest förföljelse runt om i världen?

    SvaraRadera
  2. Jo just det, det är faktiskt kristna som är mest drabbade av förföljelse just nu, till övervägande del i de så tolleranta muslimska länderna o värre blir det.

    Nu har ex.vis PA offentligt sagt att de inte tänker garanter judars eller kristnas säkerhet i en framtida "palestinsk" stat.Jag har inte sett det nämnas i några svenska media.

    Jag håller rätt mycket koll på de här frågorna men kan ju inte trötta ut mina läsare med dem i varenda post även om materialet räcker och blir över för att göra just det.

    SvaraRadera