lördag 11 juli 2009

Lördagsgsfunderingar över ateisters säregna....

..sätt att resonera och paradoxala intresse för kristendomen men inte för andra religioner utom möjligen judendomen.

Jag deltog i en diskussion i går kväll, som var såväl intressant som upplysande.

Den skulle handla om vad moral och etik egentligen grundar sig på, och jag såg fram emot den.

Vi började med frågan om det finns ett medfött anlag för dessa sociala verktyg, genom att de som samarbetade i flocken överlevde, sedn kom vi snabbt in på att religionen skulle ha utvecklats som sammanbindande kitt, samt som motivation för en "polisstyrka" av präster.

Ateisterna i gruppen började då högläsa utryckta citat ur GT, varefter de tackade sig själva för att utvecklingen nu gått framåt, och det inte längre fanna någon land, där religionen kunde påverka staten och dess rättsutövande.

Då kunde jag inte låta att fråga vad i så fall sharialagarna i Iran,Gaza, Saudaudiarabien, samt bland våra invandrade muslimer i Europa, som hellre går till moskéen för att reda upp sina problem än till vårt legala rättssystem, var för något, ett ateistiskt system?

Denna fråga fick jag inget svar på utan dessa gudsförnekare, ville hellre att vår katolske deltagare skulle förklara den "vidriga" behandlingen och påtryckningen och bannbullan gentemot mor och lläkare i det där tragiska incestvåldtäktsfallet i Brasilien.

Sedan återkom högläsning ur GT, samt så tog man upp det synnernerligen moderna exemplet Karl IX och ortodoxins tid i Sverige.

Diskussionen slutade med allmänt kaos och ämnet för diskussionen sedan länge glömt.

Den enda religion med makt att påverka även västerlandet nu är islam inte kristendomen även om vi är den största religionen, men även den som är utsatt för störst förförföljelse, i Kina, Kuba och samtliga muslimska länder och även här hemma i Sverige, genom att staten vill tvinga på oss ritualer och åsikter som strider mot vår trosbekännelse, våra Traditioner och framförallt mot alla sunda tolkningar av Guds Ord.

2 kommentarer:

  1. Våra vänner ateisterna kan vara ganska så pinsamma. Deras intellektuella medelmåttighet är inte det värsta - den delar de ju med de flesta - men det faktum att de mitt i sin medelmåttighet själva tror att de är intellektuellt överlägsna är outhärdligt.

    SvaraRadera
  2. Kan inte annat än instämma.

    Dessutom är dett rätt lustigt att de är betydligt mer fundamentalistiska i sin tolkning, än de flesta såväl kristna som judar vad gäller GT (detsamma gäller NT)
    och anser, att vi "paddlar bakåt", i och med att vi tolkar utifrån historisk kontext, samt utifrån om texten är allegorisk eller poetisk osv.

    Välkommen hit Johan!

    SvaraRadera