tisdag 6 oktober 2009

Jag häpnar, svensk mediebevakning av Mellanöstern KRITISERAS!

Abdirizak Wabiri, Sveriges muslimska råd klagar på att det bara frågas om slöjor och Hamas' raketer. Jag kan väl på något vis hålla med, vad gäller slöjor

För mycket mediafokus på palestinska raketer?

De ytterst få gånger palestinska raketer nämns är det ju snarast i positiva ordalag, med förklaringen att det är deras enda möjlighet att göra sig hörda och att de är så dåliga att israelerna inte skadas.

Inget nämnande om skyddsrum och dagis uteleksaker förstärkta för att kunna krypa in i på de 15 sekunder barnen har på sig efter varningen. Eller att busshållplatserna nu även är skyddsrum.


Dagens Nyheters representant ansåg att överfokuseringen på Palestinakonflikten berodde på att den är en del av vårt kulturarv??

Läs mer i Dagens artikel

2 kommentarer:

  1. Men det är väl klart det är en del av vårt kulturarv (att hålla på palestinier)! Varför skulle vi nu ändra från den attityd som fick Sverige att kräva jude-markering i pass t.ex. Och VARFÖR skulle vi plötsligt fundera på och Bibelns berättelser kanske säger något om vilket folk som första var bosatt i området? Roligast är väl ändå alla svenska debattörer som brukar hävda "palestiniernas" vilja till fred - samma "palestinier" som nu fördömer sin ledare för att han inte vill publicera en rapport som kritiserar Israel. Rätt eller fel, men han kanske bara vill vara lite diplomatiskt smart och försöka hålla dörrar för samtal öppna.

    SvaraRadera
  2. Vi verkar ha samma uppfattning, förutom vad gäller Abbas tillbakadragna stil vad gäller Goldstonerapporten. den käre "presidenten" har endast valt, att efter påtryckningar,uppskjuta sitt entusiastiska stöd för den några månader.

    De enda "samtal" han är intresserad av är att Israel lägger sig platt för alla hans krav Det har han ju utryckligen deklarerat.

    Som du vet har han ju poängterat att utplåningen av Israel och alla judar är hans partis mål, vilket också står i partiprogrammet, Allt detta gick Arafat med på att sluta kräva, samt sluta med judehatande barnprogram och övrig sådan propaganda, i det berömda Osloavtalet, som renderade honom ett fredspris.

    Israel har uppfyllt sina delar av avtalet. Palestinaaraberna har inte uppfyllt ett enda av sina.

    SvaraRadera