torsdag 7 januari 2010

Mord på minst fem koptiska gudstjänstfirare under deras julfirande

Fem koptiska kristna sköts ihjäl och tio skadades utanför en kyrka i södra Egypten på onsdagskvällen.

Enligt säkerhetskällor körde de okända gärningsmännen förbi framför kyrkan i en mörk bil och avlossade skotten.

De fem kopterna var på väg från midnattsmässan i Maria Gergis-kyrkan i Nagaa Hamadi norr om Luxor. De koptiska kristna i Egypten firar jul den 7 december.

De kristna utgör ungefär tio procent av Egyptens omkring 80 miljoner invånare.
TT 


 Här är AP:s artikel:

Spencer: A deliberately timed massacre, though the ongoing persecution of Christians in Egypt by Muslims is only vaguely alluded to at the end of the article. “Gunmen kill 6 at Egypt church after Christmas Mass,” by Sarah El-Deeb-

Samtidigt påstår BBC med flera att det är ovanligt med våld och förföljelse av kristna i Egypten, läser man andra källor får man ett annat intryck ex-vis denna.

Häromdagen dömdes tre koptiska män till fängelse eftersom de slog tillbaka så ett slagsmål utbröt. Inbilla er inte att någon av de muslimska deltagarna dömdes för någonting, de kristna försvarade ju sina butiker och andra lokaler och det kan ju inte tolereras.

Sedan skall vi inte nämna kidnappning och tvångsomvändelse av kristna unga främst flickor samt tvångsomvändelse av kristna soldater.

1 kommentar:

  1. Våldet mot de kristna tystas ständigt ner, trots att kristna fortfarande är den hårdast förföljda religiösa gruppen i världen. Det ingår inte i EU:s politiskt korrekta världsuppfattning att kristna blir förföljda - och särskilt inte att kristna har det värst i muslimska länder. Islam är ju fredens religion och det är synd om alla muslimer, och då går det ju inte an att uppmärksamma hur de muslimska länderna behandlar sina kristna minoriteter!

    SvaraRadera