fredag 8 januari 2010

PA:s President och premiärminister hyllar en hjältinna....

som verkställde den värsta terrorattacken i Israels historia, strax innan George Mitchell, Obamas sändebud i Mellanöstern prisade dessa båda herrar för att vara starka och imponerande ledare.


Dalal Mughrabi, som var hjärnan bakom massakern 1978 när en buss kapades och sprängdes i luften och 37 personer varav tio barn slaktades.

Hon hyllades på sin femtioårsdag genom att kallas martyr och fick ett torg i Ramallah uppkallat efter sig, Hon "stupade" i slakten.


Jodå Abu Mazen och Salam Fayyad lär nog betraktas som starka fredliga, förhandlingsvilliga män av Obama och Bildt med flera. Det är ju bara israeler och turister företrädesvis amerikanska judar de spränger i luften.

De som nyligen mördade en sjubarnsfar som var rabbin har också utnämnts till martyrer av Abbas.

Trots allt detta vill Israel förutsättningslöst förhandla om fred, men de är de som betraktas som bromskloss eftersom de inte går med på PA:s villkor att enbart komma och skriva under på allt de i förväg kräver.

Jag förstår inte att  västvärlden kan vara så blind och döv.

USA:s president med de två arabiska förnamnen har jag litet lättare att förstå, men han är dock endast en person, om än med en fruktansvärd makt.

1 kommentar:

  1. Riktigt tydliga exempel på perverterad sanning och propagandans natur i perversion.

    I varje propagandakrig - här i form av Palestinas krig - ingår att sälja sina nyhetsrapporter, vilket svenska media ställer upp och köper utan att kontrollera vad som gäller.

    Medias bristande ansvar är kanske den allra största skandalen i ämnet. Hamas och Fatah för sitt krig. Men media låter sej utnyttjas och betalar dessutom uppgiftslämnarna...

    SvaraRadera