torsdag 7 januari 2010

Vargjakten resultat

Enligt de mer sansade rapporter om vargjakten jag fått ,dels från
Värmland, dels från Dalarna, av deltagande jägare, Var tydligen de flesta jägare ute efter alfaparen och lämnar nu halvuxna ungdjur som inte kan jaga att bli problemdjur som man sedan kan skyddsjaga.


Förnyelse av stammen HA!


(Riksdagen har givit direktiv om att nya obesläktade djur skall föras till områdena.)


I Värmlands län har det spårats varg sedan mitten av december under
täckmanteln av en inventering, som naturligtvis inte hade något samband
med jakten..

Två alfahannar som sköts i Dalarna, lämnar honorna att lära de icke årsgamla valparna att jaga, det går knappast när det gäller ett flockdjur som vargen, när flockarna är så små, det finns inga vuxna djur som kan hjälpa henne,

I  Jakt&Jägare beskrivs jakten i Amungereviret i Gävleborgs län, där man
sköt alfaparet!

http://www.jaktojagare.se/se/article.php?id=408651


Välordnad och etiskt riktig jakt?


Utstuderad utrotningsjakt anser jag


Jägarna har läst på om vargen och gått inför att skjuta alfadjuren.

Om de inde läst på och bara skjutit första bästa varg (vilket de hade tilåtelse till)  och inte hade en aning om hur en vargflock är uppbyggd  är det ju om möjligt än mer oetiskt än att göra det medvetet.

Denna vargslakt är ingen bra reklam för jägare, synd om alla som vill föra en etisk jakt för att hålla balans i vår natur.

5 kommentarer:

  1. Tja, så kan det gå när man drivs av hat och rovdjursskräck istället för kärlek till naturen och djuren. Tänk, alla dessa decennier som jägarna försökt framhäva sig själva som naturens räddare - deras lobbyverksamhet spolierades på en enda dag...

    Kanske lär det politikerna en läxa nästa gång en högljudd minoritet börjar skrika rakt ut!

    SvaraRadera
  2. Bitte

    Jo så är det.

    Tänk om de lade ner denna möda på vildsvin i stället, de förökar sig värre än kaniner och är en plåga för potatisåkrar, fotbollsplaner, golfbanor mm.

    Men framförallt en fara för allmänheten i skog och mark, de är farligare än någonsin en varg, dessutom utgör de en lika stor, om inte större, trafikfara som älgen. Det är som att köra på en lika stor sten, vanligtvis ca 150 kilo. Dessutom är köttet inte bara ätligt utan mycket gott med mer smak än tamsvinens.

    Jag är mycket besviken på det här. Jag anade något i den här riktningen men inte fullt så mordiskt.

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Den 17 Januari kl 14:00 ska en manifestation hållas! Det är ytterst viktigt att vi är många den dagen. Jag ber om hjälp här. Även om DU inte kan komma kanske du känner någon som kan? Ni som är med i FaceBook kan använda er av linken nedan. Klicka på länken eller kopiera den och sätt in den i ditt adressfönster och bjud in mer folk, uppmana dom att i sin tur bjuda in fler. Så att stafettpinnen förs vidare hela tiden. Har ni frågor så maila till vargmanifest@gmail.com. Tack för er hjälp!

    http://www.facebook.com/event.php?eid=263619581162&ref=mf#/event.php?eid=243959427594&index=1

    SvaraRadera
  4. Hej Ithala!

    Jag publicerar ditt upprop, men delar inte dess syfte. Vargen är ingen globalt sett hotad art.

    Den kan och bör jagas men inte på det vis som nu skett här i Sverige vad beträffar den lilla inavlade population vi har! i landet

    SvaraRadera