söndag 16 augusti 2009

Kyrkovalet igen...

Nu poppar det upp bloggposter på skilda håll om hur man förbereder sig inför kyrkovalet hos de olika politiska partierna.

Detta gör mig allt mer irriterad. Kyrkan är skild från staten sedan snart tio år, ändå lägger sig politikerna i mer än någonsin.

De politiker som är troende kan rösta på någon av våra inomkyrkliga grupper och låta bli att rösta på sina världsliga partier.

Kyrkan som den nu är bildar plattform för extrema småpartier som vill använda henne som inkörsport till kommunal och rikspolitik. De större partierna gör allt för att kyrkan skall fortsätta att vara en PK vindflöjel som avlägsnar sig allt mer från resten av kristenheten och snart kommer att vara en egen isolerad sekt.

VI som inte vill att vår kyrka skall gå under måste rösta på en inomkyrklig grupp. Jag kommer att rösta på den grupp jag tillhör Frimodig Kyrka.

Vi måste rösta ut politikerna ur kyrkan, de har inte tillräcklig heder i kroppen för att själva dra sig ur.

Sossar o kommunister kan jag förstå i det sammanhanget "Ned med altare...", så de vill naturligtvis kunna verka som femtekollonare.

Men de övriga är enbart ohederliga, nu sedan vi skall föreställa en Fri Kyrka bland andra och inte statens salighetsverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar