onsdag 10 juni 2009

Gällande traktat gäller inte judar...?

Grubblar och irriterar mig på, hur grundläggande avtal som ännu gäller i fd Palestinamandatet, så totalt ignoreras av det internationella samfundet.

Skall inte avtal hållas?

Visserligen anser de flesta muslimska stater att avtal med otrogna inte behöver hållas när man inte längre har någon nytta av dem, men övriga världen då?

Exempelvis som något så enkelt som att det inte slutits någon överenskommelse vad gäller Judéen och Samarien, och de traktat som finns säger att dessa är judiskt land och Jordanien arabernas. Efter att Jordanien orättmätigt ockuperat dessa landskap började de kallas Västbanken, alltså Jordaniens västbank.

Efter fredsslutet mellan Jordanien och Israel är alltså Judéen och Samarien inte ockuperade längre. De är enligt traktat från tjugotalet och framåt judiska.

De sk palestinierna vägrar ju att seriöst förhandla, och tills man kommit överens om annat gäller tidigare traktat.

Men detta kanske enbart gäller alla andra folk och det finns något undantag för judar eftersom Just de områden som skall vara judiska enligt gällande traktat, nu skall göras "judenfrei".

Bland andra USA:s utrikesminister vill ju på order av sin president etniskt rensa dessa områden från de som enligt gällande traktat är dessas legitima innevånare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar