onsdag 24 juni 2009

I morgon är det 3 år sedan Gilad Shalit, kidnappades

I morgon är det tre år sedan Gilad Shalit kidnappades på israeliskt territorium av Hamas.

Varken Röda Korset eller världssamfundet i övrigt har brytt sig om honom, han har inte fått läkarvård inte fått skriva brev till sin familj, ingenting av det som är hans rättigheter enligt Genevekonventionerna om han skulle vara krigsfånge vilket enbart Hamas räknar honom som.

Om han nu lever så kan vi antagligen inte föreställa oss i vilket fysiskt och psykiskt skick han är. Han är 22 år nu, alla vet ju hur mycket liten pojke en 19 åring är, han har inte fått en chans att utvecklas till en vuxen man.

Tänk på vad ni varit med om de senaste tre åren medan han suttit i en jordhåla. Hamas skryter ju om att han inte sett dagsljus under hela denna tid.

Varför gör ingen något?

På grund av att han är jude o israelisk soldat?

4 kommentarer:

  1. När jag tänker efter vad jag varit med om under de tre senaste åren skulle det bli en hel roman. Tiden 25/6 2006 - 25/6 2009 är en lång tid för en 19-åring.

    Vad har inte Gilad att berätta...

    SvaraRadera
  2. Glömde http://tinyurl.com/lqde3p

    SvaraRadera
  3. Dag: ""Vad har inte Gilad att berätta...""

    Om han nu lever. Hamas är rätt hederliga av sig. Det var ju därför folket röstade på dem.

    Detta med att han inte sett dagsljus på hela tiden oroar mig.

    Framförallt tänker jag på hans föräldrar.

    SvaraRadera
  4. Ja, förmodligen är det just därför - att han är israelisk soldat. Inte bryr sig de engagerade journalisterna om israeliska soldater. Det är skillnad på folk och folk, allra helst i demokratiska pk-staten Sverige. Usch och fy för Hamas-gullandet, är skittrött på det!

    SvaraRadera