måndag 29 juni 2009

Om jag glömmer dig Jerusalem......

President Obama vill uppenbarligen ta ifrån Israel dess huvudstad, åter ta ifrån alla judar deras heligaste stad.

Han har svamlat något om att alla skall ges tillgång till sina heliga platser.

Herr presidenten skulle kanske först kolla läget.

EFTER det att den jordanska ockupationen upphörde har samtliga människor full tillgång till sina heliga platser i Jerusalem UTOM judarna. Israel har under de senaste fyra årtiondena garanterat just detta.

Inbillar sig Obama att det muslimskt dominerade FN eller någon annan politiskt tillsatt organisation skulle kunna göra det bättre?

Under Jordaniens ockupation av Gamla Staden var inte judarna tillåtna att besöka det som finns kvar av Templet, nu gör israeliska myndigheter ingenting, när muslimerna gräver upp och kastar som avfall det de hittar på Tempelplatsen som kan härröras från Templet eller Tempelriddartiden, av hänsyn till muslimernas känslor för de avgudabyggnader de placerat där.

Trots att hela muslimernas "städningsprojekt" går ut på att undanröja bevis för att judarna har några anspråk på Tempelberget och Jerusalem.

Inbillar sig Obama att Det internationella samfundet skulle kunna sköta saken säkrare och mer opartiskt?

Vilket annat folk än judarna skulle tillåta och stå ut med att deras heligaste plats vanhelgas på detta vis?

Inte muslimerna i vart fall, som förstörde sjuttio synagogor o använde judiska gravstenar som gatsten under sin nittonåriga ockupation, då judarna inte tilläts komma i närheten av Tempelberge eller Galma Staden överhuvudtaget.

Läs mer här, de gör en bättre analys av läget än jag.

2 kommentarer:

  1. Intressant och angeläget inlägg - tack för informationen! Alltför sällan läser vi inlägg ur detta perspektiv, Sverige och stora delar av världen är ju så erbarmigt enögt!

    SvaraRadera
  2. Jo de flesta är enögda på gränsen till blinda.

    I vilket annat krisområde skulle man helt ignorera bindande traktat och andra bindande löften, för icke bindande FN uttalanden?

    EX.vis just om hur landet skulle delas.

    Traktat och överenskommelser som nu återigen är aktuella sedan Jordanien inte ville ha de av dem illegalt ockuperade områdena tillbaka.

    Den gröna linje man kallar Israels gräns är faktikst bara en stilleståndslinje och det är främst gränser som måste diskuteras.

    Inbördeskriget pågår fortfarande i Mandatet, det har aldrig slutits fred.

    SvaraRadera