söndag 6 september 2009

Inbördeskrig, ockupation illegala bosättningar.....

Vår utrikesminister anser att judiska bosättningar i större delen det forna Palestinamandatet är olagliga, enligt vad han i går uppgav för Ekot.

Varför har en intelligent karl som han och andra, så svårt att inse att, all mark i det fd Palestina mandatet är omtvistad.

Det som kallas för Israels gränser är de facto enbart stilleståndslinjer inte fastställda gränser, har aldrig varit.

Jordanien och Egypten ville vid fredsluten med Israel inte för allt i världen ha tillbaka det av dem illegalt ockuperade Judéen, Samarien och Gaza.

Alltså är dessa inte ockuperade från någon existerande stat längre. De är återtagna och nu pågår det inbördeskrig som pågått i Mandatet sedan långt före 1948.

Det bor araber i Israel ,alltså bör judar ha rätt att bosätta sig i övriga delar av mandatet och dessa bosättningar är varken mer eller mindre legala än arabernas.

Bildt talade om illegala bosättningar i östra Jerusalem, han avsåg med all sannolikhet endast de judiska, legalt ägda, inte de arabiska som inte betalar hyran eller byggt på statligt eller privat ägd mark.

De judar som bosatt sig i Judéen o Samarien har köpt sin mark, ibland två gånger eftersom de många gånger ägde den innan den Jordanska illegala ockupationen.

Det är detta som skall diskuteras vid fredsförhandlingar om nu mot all förmodan Fatah o Hamas skulle gå med på några sådana som verkligen skulle leda till fred utan Israels o judarnas förintelse, som ju står i deras partiprogram.

Vad är Bildt ute efter annat än att stryka araberna medhårs?

Jag har inte hört några protester från honom över Fatahs deklarationer om att Tel Aviv är en illegal bosättning,

Den som tiger samtycker ju eller hur?

Detta tillsammans med Bildts tystnad angående den antisemitiska artikeln i Aftonbladet, ger mig kalla kårar vad gäller vår regerings syn på inte bara Palestinamandatet utan även judar i största allmänhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar