tisdag 15 september 2009

PA:s sätt att uppfylla sina löften i Osloavtalet(16 år i veckan), vägkartan för fred....

En av de punkter som finna i alla avtal som Arafat eller Abbas skrivit på efter förhandlingar med Israel och tredje part, har innehållit ett avsnitt om kampen mot terror riktad mot Israel (och för den delen PA).

PA har lika litet uppfyllt denna del av avtalen som några andra, ex.vis att stoppa hatindoktrineringen i barnprogram och övriga program.

Israel har uppfyllt samtliga krav. Men det räknas liksom inte, det är Israel som gör allt fel genom att kräva att araberna gör sammalunda.


Nu har en ung man fått ett lindrigt straff, för sin kamp mot terrorism, bara sjutton års hårt straffarbete.  Strafflindringen berodde på att han var omyndig när "brottet" begicks. Detta är en ändring av praxis tidigare dömdes även minderåriga till livstids straffarbete eller döden.

Svenskar som annars är emot dödsstraff tycker tydligen att detta är helt i sin ordning.

Israel har visserligen dödsstraff i straffskalan för vissa brott, men har endast använt sig av det en gång, sedan staten återupprättades för över sextio år sedan. Men det är ju denna rättstat som anses så oändligt orättfärdig. De dömer ju inte ens terrorister som sprängt bussar med civila i luften, eller mördat barn eller skolelever i klassrummet,  till döden. Men de är ju hemska som låter dem sitta i fängelse o till och med studera där.

Samtidigt som dessa dömda terrorister får pengar av PA som belöning. Vilka skattebetalare får betala dessa belöningar för mord?

Du och jag och övriga EU-medborgare, belönar alltså terrorism och kan inte enskilt avsäga oss det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar