fredag 18 september 2009

Terrorism och spioneri på kärnvapen....

Tar man sig illegalt över gränsen från Iran till Pakistan och sedan in i ett för utlänningar förbjudet område, där Pakistans kärnvapeninstallationer finns, sitter man nog rätt illa till.

Det är nog rätt klokt av kvinnan i sällskapet att spela okunnig, förtryckt hustru.

Får UD bara ut tvååringen så skall Sverige inte på något vis ge dessa svenska medborgare mer hjälp än de ger andra svenska semesterfirare som begår brott utomlands.


Läs mer i SvD

2 kommentarer:

  1. Helt rätt! Det får vara slut med daltandet med Ghezali nu. Vi skattebetalare kan ju inte alltid ställa upp på det faktum att han anlitar en dålig resebyrå för sin turistresor eller att han har med sig insmugglad valuta (50 000 dollar) eller att han har med sig islamistisk, demokratifientlig litteratur. Jag förmodar att det var någon som planterade litteraturen i hans bagage? Men inte heller det ska skattebetalarna lastas för. Man får helt enkelt skylla sig själv när man inte ser sig för som turist i främmande länder...

    SvaraRadera
  2. Nej man bör vara försiktig och dessutom lära sig riskerna.

    1969 var min familj, föräldrarna, min bror och jag på tältsemester i Sovjetunionen. vi åkte över finsk/ryska gränsen och mamma fick för första gången sedan hon var åtta år återse Viborg, där hon föddes 1930.

    Sedan färdades vi många mil i den europeiska delen av SSSR. Bla besökte vi Stalins födelsestad och Krimhalvön som såväl det ryska imperiets som SSSR:s kejsare gillade.

    Vid ett tillfälle utanför Moskva, körde vi fel och såg några konstiga byggnader som pappa fotograferade, sedan insåg han att vi kört fel och vi vände. Straxt efteråt blev vi stoppade av militärpolis.

    De var artiga och trevliga och frågade vad vi gjorde där. Pappa förklarade på dålig tyska. Vi fick visa passen. När de fick se mammas finska pass, sken en av dem upp och började tala finska, han kom från Karelen.

    Sedan fick vi åka vidare. MEN det pappa fotograferat var ett ryskt kärnkraftverk, förbjudet för utlänningar att vistas i närheten av. Vi förstod det inte förrän efter den där katastrofungen i USA, för de byggnaderna såg exakt likadana ut.

    Så man kan vara oskyldig och jag vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt. Då under kalla kriget.

    Men jag tror inte att det är ett så oskyldigt misstag dottern till muslimska rådets ordförande och Ghezali gjort.

    Vi tog ju oss in legalt och hade dessutom papper på hela vår resrutt och var vi skulle övernatta. Dessa militätpoliser var faktiskt oroliga för att vi inte skulle hinna i tid till nästa nattläger och skrev ett papper om orsaken, dock utan att nämna kärnkraftverk.

    Vi får se hur det går, för dessa oskyldiga ungdomar.

    SvaraRadera