onsdag 16 september 2009

Man behöver inte tro på Jesus för att bestämma över kyrkan...

2009-09-16 00:00

Jesus står inte högt i kurs

En majoritet av toppkandidaterna till kyrkomötet tror inte att Jesus är enda vägen till Gud. Det visar en stor undersökning från Svenska evangeliska alliansen (SEA) som presenterades på tisdagen.




Jag citerar det mest intressanta ur artikeln:

En minoritet av kandidaterna instämmer i den lutherska bibelsynen. Det är bara FK och Kyrklig samverkan i Visby stift (KySv) som enhälligt svarar att ”Bibeln är Guds ord och utgör grunden för kyrkans tro och liv”.
Kandidaterna från FK, KR, KySv och Skanör Falsterbo Kyrkans Väl är eniga om att kyrkans viktigaste uppdrag är att hjälpa människor till tro på Jesus. Samtliga Sverigedemokrater anser att kyrkans främsta uppgift är att bevara det kristna kulturarvet och att erbjuda tillfälle för stillhet och eftertanke.

I äktenskapsfrågan speglar de politiska nomineringsgrupperna sina moderpartier. FK vill bevara äktenskapet mellan en man och en kvinna. Öppen kyrka (ÖKA) vill acceptera samkönade äktenskap medan Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK) är splittrade i frågan.

Professorn i religionssociologi vid Lunds universitet, Eva Hamberg är inte förvånad över resultaten.

– Det här speglar hur det är i Svenska kyrkan och konsekvenserna syns redan. Kyrkans uppgift är att sprida evangeliet om Jesus Kristus och hjälpa människor till en personlig relation med honom. Om inte det är huvuduppgiften har kyrkan spårat ur, säger hon.

Slut citat.

Detta är inte några förvånande uppgifter dessvärre. Ut med de politiska partierna. ur kyrkan.

Rösta på vilka vansinnigheter ni vill, (såsom POSK eller öppen kyrka), bara ni INTE röstar på de politiska partierna!







Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar