söndag 15 november 2009

Slöjdebatten

Har ingen ork att sätta ihop något eget inlägg i kväll, men måste säga att denna artikel av Sten Levander är en av de allra bästa jag hittills läst eller hört.
Den borde slutgiltigt sätta stopp för damer med niqab eller burka med ambitioner att arbeta på våra daghem. Men det är väl att begära för mycket!

5 kommentarer:

  1. Läste artikeln nu, sent omsider. Bra budskap, som sagt, men håll med om att denne professors sätt att beskriva kristendomen är både fördomsfullt och raljerande.

    Man borde kunna vänta sig lite mer än så av en så bildad man.

    SvaraRadera
  2. Hej HH!

    Sent skall syndaren vakna?

    Förvänta sig mer av denne bildade karl?

    Allvarligt talat, med kännedom om honom, så var han nog just ironiskt raljerande och förväntade sig att omgivningen skulle uppfatta det just så, samt struntade totalt i dem som inte gjorde det.

    SvaraRadera
  3. Mitt problem i sammanhanget är att jag inte har någon kännedom om personen ifråga.

    Rent principiellt anser jag dock att man kan förvänta sig en viss nivå av intellektuell hederlighet av vetenskapsmän, forskare och professorer. Min erfarenhet av livet säger mig dessvärre att verkligheten är en annan. Inom universitetsvärlden finns samma sorts dolda agendor som i resten av samhället. Problemet är att det omgivande samhället i sin övertro på vetenskapen är blint inför detta faktum.

    SvaraRadera
  4. @HH

    Det här med ironi är en svår fråga, såväl för den som använder sig av det och den utsatte.

    För egen del använder jag nog rätt ofta detta vapen till försvar.

    Levander är bra mycket mer säker på sig själv än vad jag är och anvnder sin ironi på ett fantastiskt vis bara man tar sig tid att lyssna eller läsa.

    Övertro vare sig det är på universitet eller i småskolan är av ondo

    SvaraRadera
  5. "Det här med ironi är en svår fråga."

    Så sant som det är sagt. För att ironi ska fungera måste den vara utformad på ett sådant sätt att det framgår att det är ironi.

    Om Levanders uttalanden om kristendomen var ironiskt menade, måste jag säga att hans ironi var ganska misslyckad. För min del fick jag inget intryck av att det handlade om ironi. Och med tanke på att jag betraktar mig som mer än normalbegåvad är detta ett dåligt betyg för hr Levander.

    SvaraRadera